Aktuelnost

Društvo znanja

Društvo znanja

Foto Art u koprodukciji sa kompanijom BH Telecom, nakon ljetne pauze, nastavlja sa emitiranjem sedme sezone informativno-obrazovnog TV serijala “Društvo znanja“. Emisiju “Društvo znanja“ gledaoci mogu pratiti na televiziji BHT1, svakog utorka, od 17:00, a reprizni termin je u 12:15, srijedom.

Društvo znanja je jedinstven TV serijal jer se bavi oblastima koje su danas u bh. društvu potpuno marginalizirane a to su znanje i nauka.
 

Cilj nam je promovirati znanje i ljudski kapital kao najveću vrijednost današnjice u modernim i razvijenim društvima kakvim BiH stremi.

Serijal 'Društvo znanja ' kroz stalne rubrike obuhvata prirodne, tehničke, biomedicinske i humanističke nauke, bavi se fenomenologijom modernog vremena koje karakteriziraju multi i interdisciplinarnost kao i globalna interakcija.

U emisiji se, također, prezentiraju vijesti iz svijeta nauke, predstavljaju domaći naučnici koji su postigli izvanredne uspjehe kako u BiH tako i inozemstvu, zatim akademske ustanove poput škola, fakulteta, populariziraju naučno štivo, naučni pojmovi, te afirmiraju naučnici kroz posebna gostovanja.