Aktuelnost

SARAJEVO UNLIMITED 2018

SARAJEVO UNLIMITED 2018

Najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju JI Evrope, Sarajevo Unlimited, treći po redu, održao se od 5. do 7. novembra.

Ovogodišnji “Sarajevo Unlimited” okupio je 480 učesnika, među kojima je bilo devet stranih delegacija, pet ministara iz zemalja članica Inicijative 16+1 i Narodne Republike Kine te 72 kompanije. Primljene su prijave više od stotinu startup-a, a više od 2.500 posjetilaca pratilo je program Foruma.

Veliku pažnju javnosti i medija izazvali su i svjetski govornici, Toni Chang predstavnik najveće platforme za e-prodaju u Aziji i devetog najvrednijeg brenda u svijetu, internetskog giganta „Alibaba“, Momchil Elenkov predstavnik jedne od najpopularnijih mobilnih aplikacija i usluga Rakuten Viber kao i Sascha Ragtschaa, jedan od osnivača kompanije OWN.

Najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju jugoistočne Evrope – Sarajevo Unlimited, puna tri dana održavao se na pet lokacija u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, i donio konkretne rezultate – potpisivanje sporazuma o saradnji.

Zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i časti da organiziramo ovaj najveći regionalni forum inovacija, tehnologije i poduzetništva za regiju jugoistočne Evrope. Svi naši kadrovski i produkcijski resursi bili su uključeni u organizaciju, a naš kreativni tim je osmislio i izradio vizuelni identitet 5 lokacija na kojima se održao forum, uključujući i svečanu salu Parlamentarne skupštine BiH. Posebna pažnja je poklonjena video produkciji, kao i  upravljanju i marketingu na društvenim mrežama.

Foto Art se pobrinuo i za dolazak domaćih i stranih novinarskih ekipa koje su pratile ovaj događaj.