Aktuelnost

Partnerstvo

Partnerstvo

S osjećajem časti i zadovoljstva obavještavamo naše poslovne partnere, prijatelje i bh. javnost da smo uspostavili poslovnu saradnju sa Al Jazzeera Balkans, prvim informativnim kanalom u regiji.

Agencija Foto Art i Al Jazeera Balkans su zajedničkim snagama pokrenuli dva dokumentaristička projekta – dokumentarni film, te dokumentarni serijal o temi „Bosna i Hercegovina“ na kojem radi Goran Milić.

Al Jazeera Balkans i Foto Art imaju ambiciju da ove sadržaje prikažu, putem Al Jazeerine mreže, cijelome svijetu na drugim jezicima.

Al Jazeera Balkans je prvi informativni kanal u regiji pokrenut u novembru 2011. godine, a danas emitira 300 minuta vijesti i to u 16, 18, 20, 21 i 22 sata. U godinu i pol dana otkako se emitira, Al Jazeera Balkans je prikazala više stotina dokumentaraca o svim temama sa svih kontinenata.

Agencija i produkcijska kuća Foto Art osnovana je 1998. godine. Od početne djelatnosti web dizajna i marketinške promocije, 2000-te je formirao i audio-video produkciju, izrađujući radio i TV spotove, promotivne, dokumentarne i obrazovne filmove i serije, te zabavno-humoristički program.